DNI MESTA PREŠOV 2012

31.05.2012 Prešov

Prešov, 30.5.2012 – Už túto nedeľu sa začne 7. ročník podujatia Dni mesta Prešov, počas ktorého je pre Prešovčanov a návštevníkov mesta pripravený bohatý kultúrny program. Súčasťou tohto ročníka budú aj IMAGINÁCIE.
Dni mesta Prešov, podujatie, ktoré sa stalo pevnou súčasťou kalendára kultúrnych akcií v meste Prešov, začne túto nedeľu o 17.00 h v konkatedrále sv. Mikuláša Ekumenickou pobožnosťou kresťanských cirkví pôsobiacich v meste Prešov. Od pondelka bude každý deň pripravený bohatý kultúrny program so začiatkom o 15.00 h v centre mesta, ktorý bude doprevádzaný sprievodnými akciami.
Súčasťou tohto ročníka budú aj Imaginácie. "Imaginácie sú spoločným dielom európskych umelcov, domácich i zahraničných divadiel aj organizácii rôzneho zamerania. Každý ročník má nejakú nosnú tému, na ktorú sa nabaľujú všetky umelecké produkcie. V tohtoročnom príbehu budú diváci putovať spolu s bytosťami "odinakiaľ" pri ich hľadaní dobrého miesta pre život", dodáva Blaškovičová.
Cesta bude pozostávať z viacerých zastavení, na ktorých sa budú prelínať obrazy z histórie mesta s víziou jeho budúcnosti. Divákom ponúkne atraktívne akrobacie, šermiarske súboje, ohňovú, elektrickú a laserovú show, rôzne druhy tanca, žonglérov a vzdušných ekvilibristov. Príbeh budú umelci stvárňovať v 11-tich emotívnych vizuálnych obrazoch v rozpätí asi 500 metrov na hlavnom námestí v Prešove. Imaginácie sú jedným z kľúčových podujatí v rámci projektu Pentapolitana, imaginácie v rámci Dni mesta Prešov sa 4. a 5. júna na Hlavnej ulici v Prešove.
Počas nasledujúceho týždňa bude vylúčená doprava z centra mesta, konkrétne v dňoch 4. a 5. mája od 20.00 h do 24.00 h a dňa 8. mája v čase od 18.30 h do 23.00 h.
 

 

Vyberte región